Frokostomelett med skinke

En omelett kan fylles med akkurat det du liker best og er godt som en varmrett etter skoletid eller til lunsj. Har du rester til overs kan du ha det på brødskiva i matpakka dagen etter. I filmen viser vi deg hvordan du lager omelett, og tips til hva du kan fylle med.
Frokostomelett med skinke
Se video

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Her har vi funnet fram forslag på ingredienser til en god omelett. Andre forslag kan være omelett med potet, pizzafyll, grønnsaker etc.
  2. Skjær tomaten i skiver og skinkeskivene i små biter. Skjær 3-4 skiver av gulosten.
  3. Pisk sammen egg og vann. Tilsett en liten klype salt og litt pepper. Du kan også bytte ut noe av vannet med melk, om du ønsker en rundere smak på omeletten.
  4. Sett en panne på platen og skru på middels varme. Ha oppi smøret og la det smelte. Ha oppi eggeblandingen og hell litt på pannen så eggeblandingen fordeler seg jevnt utover. Dytt eggemassen inn mot midten av pannen når den begynner å stivne. Når eggeblandingen er stiv, legger du tomat, ost og skinke på den ene halvdelen og bretter den andre siden av eggemassen over. La det stå et minutt sånn, så osten smelter litt.
  5. Hell omeletten forsiktig over på en tallerken og servér med godt grovbrød ved siden av. Har dere noen urter som basilikum eller persille på kjøkkenbenken? Disse er fine å pynte med. Man spiser ikke bare med munnen, men også med øynene!
Her har vi funnet fram forslag på ingredienser til en god omelett. Andre forslag kan være omelett med potet, pizzafyll, grønnsaker etc.
Skjær tomaten i skiver og skinkeskivene i små biter. Skjær 3-4 skiver av gulosten.
Sett en panne på platen og skru på middels varme. Ha oppi smøret og la det smelte. Ha oppi eggeblandingen og hell litt på pannen så eggeblandingen fordeler seg jevnt utover. Dytt eggemassen inn mot midten av pannen når den begynner å stivne. Når eggeblandingen er stiv, legger du tomat, ost og skinke på den ene halvdelen og bretter den andre siden av eggemassen over. La det stå et minutt sånn, så osten smelter litt.
Hell omeletten forsiktig over på en tallerken og servér med godt grovbrød ved siden av. Har dere noen urter som basilikum eller persille på kjøkkenbenken? Disse er fine å pynte med. Man spiser ikke bare med munnen, men også med øynene!