Helstekt reinsdyrplomme med sellerirotpuré

Reinsdyrplomme, eller flatbiff av reinsdyr, sitter på innersiden av låret og egner seg godt for helsteking. Denne oppskriften er med sellerirotpuré, grønnsaker og rødvinssaus. Det er også dette stykket man bruker til roastbeef.
Helstekt reinsdyrplomme med sellerirotpuré

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Reinsdyrplomme: Salte og pepre flatbiffen. Brun den i en stekepanne og gni den inn med finhakket timian etter du har brunet den. Stek i ovn på 100 grader i ca. 1 time. Med en kjernetemperatur på 55 grader er den rød inni, på 60 grader er den rosa.
  2. Sellerirotpuré og grønnsaker: Skjær sellerirot og potet i like store terninger, trekk det mørt i vann, for deretter å helle av vannet. Tilsett fløten og smøret i kjelen, la det ligge noen minutter så fløten får litt varme. Bruk stavmikser og kjør pureen glatt. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjærer du gulrøttene på skrå, så ser de litt bedre ut på tallerken. Del brokkolitoppen i mindre buketter. Bruk gjerne brokkolistilken også, den skrelles og skjæres i skiver. Gulrot og brokkoli smaker best smørdampet, men kan også bare dampes.
  4. Saus: Tilsett alt i en kjele, kok opp og reduser til ca. halvparten. For mer smak, tilsett noen einebær mens sausen reduseres, ta disse ut før servering. Beregn ca. 3 ss ferdig saus per pers.