Elghakk

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra. Ingen skal vel hevde at elghakk noen gang vil se vakkert ut, men det er utrolig godt!
Elghakk

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Elghakk tilberedes på mange forskjellige måter rundt om i landet. Noen tilsetter kålrot og selleri, andre deler grønnsakene i små biter, en tredje måte er å koke den inn i med litt fløte, eller enda bedre rømme

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet godt i nøttebrunt smør i en jerngryte. Tilsett løken, laurbærblader, einerbær og timian og la dette surre til løken er blank.
  2. Tilsett gulrot, poteter og buljong, og kok det hele på medium varme til potetene er skikkelig møre og har begynt å løse seg litt. Dette vil jevne kraften noe. Smak til med salt og pepper.
  3. Elghakk serveres med tilbehør som flatbrød og tyttebær.
Brun kjøttet godt i nøttebrunt smør i en jerngryte. Tilsett løken, laurbærblader, einerbær og timian og la dette surre til løken er blank.
Tilsett gulrot, poteter og buljong, og kok det hele på medium varme til potetene er skikkelig møre og har begynt å løse seg litt. Dette vil jevne kraften noe. Smak til med salt og pepper.