Vegisterkaker i julesaus

Prøv denne kjøttfrie oppskriften på vegisterkaker som et alternativ til medisterkaker i julen. Server med ditt favoritt tilbehør som surkål, rødkål, tyttebær, rosenkål og mandelpoteter.
Vegisterkaker i julesaus

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til vegisterkakene godt sammen og sett kjølig i 30 minutter. Form medisterkakene med en skje og stek i varm panne slik at de får god bruning på begge sider.
  2. Smelt smør i en kjele og tilsett løk. Fres på middels varme under stadig omrøring til løken blir gyllenbrun.
  3. Tilsett mel og fres videre til melet også blir gyllenbrunt. Tilsett kraft, øl, eple i tynne skiver, saften fra en appelsin, appelsinskall og krydder, la sausen småkoke i 15 minutter. Sil sausen og smak til med salt og pepper. En halv dl kraft fra surkål eller rødkål hever smaken.
  4. Tilsett medisterkakene i den ferdige julesausen og trekk dem på svak varme i 15 minutter før servering. Tilsett gjerne litt kraft eller vann om sausen blir for tykk. Et godt persilledryss før servering hører med.
  5. Server med dine favoritter som surkål, rødkål, tyttebær, stekte epler, lune svisker, dampet rosenkål, sylteagurk og mandelpoteter.