Vegetarisk ribbe med julesaus

Vi har laget en oppskrift på "ribbe" til jul uten kjøtt, en soyaribbe basert på VegMe produkter pakket inn i butterdeig. Vi serverer den med hjemmelaget julesaus og klassisk juletilbehør som rødkål, surkål og poteter.
Vegetarisk ribbe med julesaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Ha gjerne 0,5 dl kraft fra rødkål eller surkål i sausen for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Legg butterdeigen kjølig. Riv VegMe pulled marinert i grove biter og sett kjølig.
  2. Bland sammen VegMe vegodeig formbar med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  3. Vend VegMe pulled marinert forsiktig inn og form farsen på et smurt underlag, slik at den får en avlang form, ca 6 cm tykk.
  4. Kjevle ut butterdeigen så den blir litt lengre enn "ribben". Legg pent over, og skjær ruter eller linjer i butterdeigen som du ser på bildet. Sett så kaldt i min 30 min, gjerne over natten.
  5. Sett ovnen på 220 grader. Pensle gjerne "ribben" med pisket egg før steking, da får du en blankere overflate. Stek midt i ovnen i 25-35 minutter til butterdeigen er sprø. La hvile i 15 minutter før servering.
  6. Lag saus: Smelt smør i en kjele og tilsett finhakket løk. Fres på middels varme mens du rører, til løken er blitt gyllenbrunt. Tilsett mel og fres videre til melet også er blitt gyllenbrunt. Tilsett kraft, øl, eple i tynne skiver, appelsinsaft, appelsinskall og krydder.
  7. La småkoke i 15 minutter.
  8. Sil sausen og smak til med salt og pepper.