Lun vegetarsalat med hasselbackpoteter

Oppskrift på en salat med vegetarboller, rosenkål, hasselbackpoteter og pepperrotkrem. Toppes med fiken og granateplekjerner. Denne retten kan også enkelt lages vegansk. Server gjerne denne retten til jul, som et kjøttfritt alternativ til middag eller tapasbordet.
Lun vegetarsalat med hasselbackpoteter

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett steke ovnen på 225 grader. Vask og tørk potetene. Skjær tynne skiver nesten helt gjennom, og legg dem på et stekebrett. Drypp over litt olivenolje og salt, og stek midt i ovnen i ca 15 minutter.
  2. Bland alle ingrediensene til vegetarbollene og form små boller. Det skal bli ca 16 stk. Ha dem på stekebrettet sammen med potetene og stek i ytterligere 15 minutter.
  3. Bland alle ingrediensene til pepperrotkremen og sett til side.
  4. Gni grønnkålen med litt olivenolje og salt. Del rosenkålen i to. Ha på stekebrettet sammen med potetene og vegetarbollene, og stek i ytterligere 10 minutter til grønnkålen blir sprø i kantene.
  5. Når alt er ferdig stekt, ta stekebrettet ut av ovnen og ha den lune salaten over på fat eller tallerkener. Topp med fiken delt i fire, granateplekjerner og pepperrotkrem.