Innbakt nøttestek

Oppskrift på innbakt nøttestek med butterdeig og kjøtterstatning fra VegMe. Saftig og full av herlige smaker, at selv en kjøttelsker vil elske den!
Innbakt nøttestek

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Server med julesaus, rødkål, dampet rosenkål, mandelpoteter og gjerne en skål waldorfsalat.

Slik gjør du

  1. Grønnsakene renses og kuttes i små terninger på ½ x ½ cm. Nøtter bløtlegges i kaldt vann i en time, sil av vannet og kjør nøttene i en foodprosessor til de er grovhakket.
  2. Bruk en vid kjele, stek sopp og sellerirot på sterk varme under stadig omrøring til du får litt brunfarging. Tilsett VegMe Deig, løk og hvitløk og stek videre til løken også får litt farge. Tilsett squash, gulrot og stek videre noen minutter. Tilsett så tomatpuré, curry paste, timian, salt og fres videre i fem minutter under stadig omrøring.
  3. Trekk gryten av varmen og tilsett resten av ingrediensene, rør godt sammen og smak til med salt. Bytt gjerne egg med havregryn som bindemiddel.
  4. Ha farsen ut på et fat og avkjøl helt før den pakkes inn i deig. Farsen kan gjerne lages dagen før.
  5. Del farsen i ti like deler og press den i en passelig kopp slik at du får lik form. Slå koppen mot hånden slik at du får farsen hel ut.
  6. Kjevle butterdeigen ut til en tykkelse på 2-3 mm, stikk ut eller del i passe stykker slik at de rekker rundt farsen. Pensle kanten med egg eller vann og legg farsen på midten. Trekk hjørnene på deigen opp til toppen og klem alle kantene forsiktig sammen slik at deigen slutter tett. Er du litt fingernem kan du lage mønster på kantene med en gaffel.
  7. Lag gjerne pakkene dagen før og oppbevar i kjøleskap til de skal stekes. Husk at farsen må være helt avkjølt før du pakker inn i deig. Pensle med pisket egg eller melk før steking. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Serveres rykende varme rett fra ovnen.