Svinestek med chimichurri, granateple og pak choy

En spennende og smaksrik oppskrift på surret, benfri svinestek. Skinkestek med ben kan også brukes. Svin passer godt sammen med smaken av frukt, derfor har vi smurt steken inn med appelsinmarmelade og drysset granateplekjerner over. Chimichurri er en urtedressing som gjerne kan lages på forhånd. En veldig god søndagsmiddag.
Svinestek med chimichurri, granateple og pak choy

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Chimichurri: Finhakk chili og hvitløk, bland sammen eddik, lime og olje. Hell over urtene og ha i hvitløk og chili. Ruccola smaker også godt i. Kjør sammen med en stavmixer for å få en glatt saus. Smak til med salt og pepper. Liker du den litt chunky kan du lage den i en morter. Chimichurri smaker best om den får stå minst 30 minutter før servering.
  2. Svinesteken: Krydre svinesteken med salt og pepper. Brun svinesteken i smør og legg steken i en ildfast form. Smør svinesteken med appelsinmarmelade. Stek svinesteken på 160 grader i ovnen til du har ønsket kjernetemperatur. Svinestek uten svor: 70 grader - medium, 75 grader - gjennomstekt. Svinestek med svor: 68 gradrer -medium, 74 grader - gjennomstekt) La steken hvile i 15-20 minutter før servering.
  3. Poteter: Vend potetene i olje, timian, salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 160 grader til de er møre. Dette tar ca 30 minutter, men tiden kan variere litt etter størrelsen på potetene.
  4. Grønnsaker: Stek pak choy mixen i olje. Smak til med salt og pepper.