Pulled Pork Burger med BBQ-saus og coleslaw

Hjemmelaget pulled pork er amerikansk barbecue på sitt beste. Burgerbrød med bbq-saus og coleslaw er godt tilbehør til pulled pork. Ovnsbakte søtpoteter er også godt til.
Pulled Pork Burger med BBQ-saus og coleslaw

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Sulten nå? Bruk ferdig pulled pork i denne oppskriften, så går den mye raskere å lage den.

Slik gjør du

  1. Pulled pork er svinekjøtt, gjerne svinenakke, som er marinert og grillet i alt fra 5-15 timer. Tradisjonelt grilles kjøttet ved lav temperatur over trekull, men du kan også lage pulled pork i stekeovnen som i denne oppskriften. Navnet kommer av at kjøttet blir så mørt at det kan rives fra hverandre i tynne strimler.
  2. Beregn minimum 5 timer steketid. Bland sammen ingrediensene til rubben og gni det godt inn i kjøttet. Dette kan gjøres et par timer før steking, eller kvelden før (husk å sette i kjøleskapet). På denne måten trekkes smakene ekstra godt inn.
  3. Brun kjøttet raskt på alle sider, i en stekepanne. Sett det så i ovnen på 125 grader. La kjøttet stå i minimum 5 timer eller til kjernetemperaturen er ca 86 grader. Stekes gjerne enda lengre hvis du senker temperaturen etter et par timer. Du kan også bruke grillen, men da anbefales det å bruke treflis, kull eller en røykboks. La kjøttet hvile i 20 minutter før du ”river” det fra hverandre.
  4. Men kjøttet steker lager du coleslaw. Skjær kål i tynne strimler, riv gulrot og eple på et grovt rivjern. Bland majones, eddik og sukker til en dressing. Rør til sukkeret har løst seg opp. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn med kål, eple og gulrot. La den gjerne stå i 1 time før servering.
  5. Bland litt BBQ-saus inn i kjøttet. Serveres i burgerbrød med coleslaw og ekstra barbecuesaus. Topp gjerne burgeren med tomat, Monterrey jack ost, rødløk, bacon og cornichons (små sylteagurker). Ovnsbakte søtpoteter er også godt til.