Helstekt svinefilet med grønnsaksform

Helstekt indrefilet av svin er magert og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede! Svinekjøtt er godt med chorizo, prøv retten med fyll av fersk basilikum, ost og grillet paprika. Server med grønnsaksform.
Helstekt svinefilet med grønnsaksform

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Gni fileten inn med salt og pepper. Skjær fileten på langs, halvveis ned i kjøttet (unngå å bruke for mye salt, da chorizopølsen også er salt i seg selv).
  2. Fyll med fersk basilikum, revet ost og grillet paprika.
  3. Klem filten lett sammen. Legg over skivet chorizopølse, slik at fileten blir dekket på toppen. Surr fileten forsiktig med hyssing, slik at pølsen og fyllet holder seg inne i fileten.
  4. Brun fileten raskt på grillen eller i stekepannen. Flytt fileten over på indirekte varme og grill den videre i 15-20 minutter, eller stek den videre i ovnen på 180 grader. Fileten er lett rosa ved 70 grader, gjennomstekt ved 76 grader. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  5. Kutt opp grønnsakene. Squash kuttes i tynne skiver og deles i to, sjampinjong deles i fire, grønne bønner deles i to, sherrytomater deles i to og paprika kuttes i små firkanter.
  6. Finhakk timian. Legg de ferdigkuttede grønnsakene i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og timian. Bak grønnsakene på grillen eller i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er møre.
  7. Server indrefileten av svin med grønnsaksform, potetstappe og en god saus.