Rekekabaret

Kabaret er en perfekt rett på koldtbordet, til kveldskosen eller til lunsj. Lag den med aspik, forskjellige gode ingredienser, og få et resultat som smaker litt forskjellig hver gang. Her er en variant med reker, aspik, grønnsaker, fiskepudding og remulade.
Rekekabaret

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Den tar kun 15 min å lage, og mens den står i kjøleskapet kan du gjøre i stand andre ting.

Slik gjør du

  1. Kok opp aspicen med vann etter anvisningen på posen. Du kan gjerne erstatte noe av vannet med hvitvin eller eplejuice hvis du vil ha en enda friskere smak.
  2. Legg reker, grønnsaker, dill og fiskepudding lagvis i en form. Her kan du bruke alt fra en geleform til en vanlig brødform.
  3. Hell over aspicen i formen til den dekker innholdet. Sett kabareten kjølig til den stivner. Dette tar minimum 2 timer, så lag den gjerne dagen før den skal serveres.
  4. Når du skal ta kabareten ut av formen, dypper du den forsiktig ned i varmt vann i noen sekunder i oppvaskkummen eller lignende uten at det kommer vann oppi formen. Det varme vannet smelter gelatinen, slik at kabareten blir enkel å hvelve. Legg et egnet fat over formen og vend den fort rundt.
  5. Pynt eventuelt fatet med salatblader, sitronskiver og majonesroser. Server kabareten med remulade og ferskt brød. Passer perfekt som enkel lunsj eller på koldtbordet.
Når du skal ta kabareten ut av formen, dypper du den forsiktig ned i varmt vann i noen sekunder i oppvaskkummen eller lignende uten at det kommer vann oppi formen. Det varme vannet smelter gelatinen, slik at kabareten blir enkel å hvelve. Legg et egnet fat over formen og vend den fort rundt.