Skumle heksefingre

Lag skumle heksefingre til Halloween. De er enkle å lage og morsomme å servere! Du trenger grissini eller andre lange kjeksstenger, mørk sjokolade, mandelflak og hjemmelaget karamell. Vi gir deg oppskriften!
Skumle heksefingre

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Start med å lage karamell. Kle en liten firkantet form med bakepapir.
  2. Varm opp smør, fløte, sukker, sirup og vaniljesukker over svak varme og rør til sukkeret er oppløst.
  3. La blandingen småkoke til noen dråper av massen får myk, karamellaktig konsistens når den dyppes i kaldt vann. Har du temperaturmåler beregnet på varmt sukker kan du bruke denne. Massen skal da være ca. 121 grader. TIPS: Du kan bestemme karamellens konsistens ved å enten ta den av før den blir 121 grader, eller ved å varme den ytterligere. Ved 120 grader vil du få en meget myk karamell. Ved 123 grader får du en hardere konsistens og ved 130 grader får du knekk.
  4. La karamellen avkjøle seg litt, men ikke så mye at den blir stiv, før du dypper grissini i den til du har fått på så mye karamell du ønsker. Form karamellen rundt kjekspinnene som krokete heksefingre og sett dem i kjøleskapet sånn at de holder formen.
  5. Smelt mørk sjokolade og dypp grissini med karamell i sjokoladen. Fest et mandelflak på tuppen til negl.
  6. Sett fingrene kaldt igjen så de stivner.
La karamellen avkjøle seg litt, men ikke så mye at den blir stiv, før du dypper grissini i den til du har fått på så mye karamell du ønsker. Form karamellen rundt kjekspinnene som krokete heksefingre og sett dem i kjøleskapet sånn at de holder formen.