Squashpannekaker med tomat- og ingefærchutney

Squashpannekakene tilhører det salte kjøkkenet, men er likevel svært så sødmefulle. Myntebladene i røren gir det lille ekstra og bør ikke utelates. Chutneyen holder seg godt i kjøleskapet og er super som tilbehør/saus til grillet kjøtt, kylling eller på burgeren.
Squashpannekaker med tomat- og ingefærchutney

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Riv squashen og klem ut en del av væsken. Ha squashen over i en bolle og tilsett finsnittet vårløk og hakket mynte. Rør inn egg, mel, salt og sukker. Stek små pannekaker i smør over middels høy varme. Ikke la røren stå lenge før du steker pannekakene, når du har hatt i saltet vil squashen umiddelbart begynne å gi fra seg væske og røren kan fort bli litt tynn.
  2. Serveres varme eller lune.
  3. Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter.
  4. Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, chili og garam masala (eller karripulver). La det frese godt i et par minutter under omrøring.
  5. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i ca. 20 minutter til blandingen tykner. Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander.