Braisert lammeskank med grønnsaker og saus

Møre lammeskanker er nydelig høstmat, og med sesongens rotgrønnsaker og en god saus er det lite som kan toppe dette. Å braissere betyr å ha væske i formen og tette med lokk eller folie, slik som vi gjør i denne oppskriften.
Braisert lammeskank med grønnsaker og saus

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180-200 grader.
  2. Vask, skrell og kutt grønnsakene i grove biter. Stek dem i en stekepanne med smør, olje, salt og pepper til de får litt farge.
  3. Gni skankene godt inn med salt og pepper.
  4. Ha litt stekeolje i en romslig kjele eller panne på litt over middels varme. Stek skankene pent brune rundt hele, to om gangen hvis du har en stor nok panne, ellers én og én.
  5. Bland rødvin og kraft sammen i en kjele. Hell blandingen over skankene opp til benet. Ha løk, hvitløk og rosmarin mellom lammeskankene, og dekk formen med aluminiumsfolie slik at det blir tett.
  6. Stek skankene i ovnen på 180 grader i 2,5 time. Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet. Sjekk underveis og fyll eventuelt på med litt mer væske.
  7. Server lammeskankene med grønnsaker og rødvinssjyen fra kjøttet. Sil sjyen gjennom en fin sil for å få bort alle de grove restene. Kok opp og tilsett en teskje med smør. Smak til med salt, pepper og litt sukker.