Surret lammestek med rosmarin og sopprisotto

Klassisk oppskrift på surret lammestek med deilig sopprisotto smaker av norsk høst!
Surret lammestek med rosmarin og sopprisotto

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Gni inn steken med salt og pepper. Skjær hvitløk i staver og lag hull i steken med en spiss kniv og stikk hvitløk og rosmarin i hullene.
  2. Brun steken i smør, og stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek videre i ovnen. Steketiden til surret lammestek er ca 1 time, på 125 grader. Termometeret skal vise ca. 65 grader etter ca. 1 time.
  3. Lag deretter sopprisottoen. Rens, del og stek sopp i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Finhakk sjalottløk og riv parmesan.
  4. Fres ris og løk i smør til den er blank, tilsett vin og kok inn. Spe med kokvarm kraft under stadig omrøring, til risen er knapt mør og risottoen er flytende, ca. 15-18 min. Ta av varmen, rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper. Ha i soppen og server til lammesteken.
  5. Godt og enkelt!
Gni inn steken med salt og pepper. Skjær hvitløk i staver og lag hull i steken med en spiss kniv og stikk hvitløk og rosmarin i hullene.
Brun steken i smør, og stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek videre i ovnen. Steketiden til surret lammestek er ca 1 time, på 125 grader. Termometeret skal vise ca. 65 grader etter ca. 1 time.
Lag deretter sopprisottoen. Rens, del og stek sopp i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Finhakk sjalottløk og riv parmesan.
Fres ris og løk i smør til den er blank, tilsett vin og kok inn. Spe med kokvarm kraft under stadig omrøring, til risen er knapt mør og risottoen er flytende, ca. 15-18 min. Ta av varmen, rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper. Ha i soppen og server til lammesteken.