Lammestek med ovnsstekte grønnsaker

Norsk lam er en råvare i verdensklasse, med fintrevlet, mørt og saftig kjøtt. I denne oppskriften viser vi langtidsstekt lammestek, med hvitløk og krydder, servert med sjysaus og ovnsbakte grønnsaker.
Lammestek med ovnsstekte grønnsaker

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk dem i inn i små, skrå lommer i steken.
  2. Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk et steketermometer i steken, legg lammelåret i en ildfast form. Legg margarin på steken. Sett steken i ovnen på 125 grader. Stekes til steketermometeret viser ca. 70 grader for rosa og 76 grader for gjennomstekt/grå.
  3. Hakk hvitløk. Skrell, rens og skjær poteter og grønnsaker grovt opp. Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med krydderet. Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er nesten ferdig kokt.
  4. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter. Ha grønnsakene over i den ildfaste formen. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler.
  5. Server med en sjy eller fløtesaus.