Lammeskank «bianco»

Lammeskank er mørt og godt kjøtt. Server med friske grønnsaker som asparges, neper, gulrøtter og pastinakk, og en god kremet saus.
Lammeskank «bianco»

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

du kan gjøre klart kjøtt, grønnsaker, saus og pisket krem før gjestene kommer. Når gjestene er i hus, legger du skankene og grønnsakene i langpanna og varmer i ovnen og enkelt koker opp sausen.

Slik gjør du

  1. Start med å skylle lammeskankene i rennende kaldt vann i 5 minutter. Legg dem i en kasserolle og dekk skankene med kaldt vann. Kok opp. Fjern skummet fra toppen, så du får en klar og fin kjøttkraft.
  2. Når skankene har kokt godt opp og det ikke kommer mer skum, kan du skrelle løk og dele dem i fire. Legg i løken og hvitløken. Skru ned varmen slik at vannet akkurat sirkulerer (rundt 90°C). La skankene trekke til de er møre og fine, ca. 2 timer. Klem litt på kjøttet, når skankene er møre skal de gi etter ved lett trykk. Pass på at de ikke står så lenge at de faller fra hverandre.
  3. Ta ut skankene, hvitløken og løken. Skrell grønnsakene og kok dem i kraften. Ta dem ut når de er møre. Kok inn kraften til det er ca. 0,5 liter væske igjen. Jevn kraften med en meljevning eller maisenna til en «normal tykk» saus. Pisk kremfløten (som til bløtkake, uten sukker).
  4. Legg grønnsakene fint rundt på tallerkenen og sett lammeskanken i midten. Rett før servering vender du kremfløten inn i sausen, smaker til med salt og pepper, og heller den over. Det er viktig at du serverer retten med en gang slik at sausen holder seg luftig og fin.