Saftig lammelår med middelhavssmak

Deilig oppskrift på lammelår som nærmest lager seg selv. Langtidsstekes i 2 timer. Middelhavsinspirerte grønnsaker gir et smakfullt alternativ til de norske rotgrønnsakene.
Saftig lammelår med middelhavssmak

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.

Slik gjør du

  1. Steken kan stå lengre i ovnen på lavere varme, om du skal på tur!
  2. Forvarm ovnen til 175 °C. Bland provencekrydder, dijonsennep, soyasaus, hakket hvitløk, 3 ss olivenolje, brødrasp og pepper, og smør det jevnt over lammelåret.
  3. Ha 2 ss olivenolje i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg lammelåret i panne. Del aubergine, squash, paprika og løk i biter. Ha grønnsakene og hele cherrytomater i pannen, og stek lammelåret til det har kjernetemperatur på 70 °C, ca. 1 ½ time.
  4. La kjøttet hvile litt før servering.
  5. Godt og enkelt!
Steken kan stå lengre i ovnen på lavere varme, om du skal på tur!
Forvarm ovnen til 175 °C. Bland provencekrydder, dijonsennep, soyasaus, hakket hvitløk, 3 ss olivenolje, brødrasp og pepper, og smør det jevnt over lammelåret.
Ha 2 ss olivenolje i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg lammelåret i panne. Del aubergine, squash, paprika og løk i biter. Ha grønnsakene og hele cherrytomater i pannen, og stek lammelåret til det har kjernetemperatur på 70 °C, ca. 1 ½ time.
La kjøttet hvile litt før servering.