Lammegryte med rotgrønnsaker

Deilig oppskrift på fransk lammegryte med rotgrønnsaker. Bruk gjerne lammelår eller lammebog, alternativt sauekjøtt. Potetpurè er perfekt som tilbehør til lammegryte.
Lammegryte med rotgrønnsaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Du får også kjøpt MENYs egen lammegryte Provence i butikk.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Finhakk hvitløken.
  2. Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin. Tilsett gulrot, sellerirot og paprikapulver, rør godt sammen. Tilsett hvitløk og tomatpurè og la det hele småkoke i 2 minutter under omrøring.
  3. Tilsett rødvin (og evt calvados), og la dette koke nesten helt inn, tilsett kraften og la småkoke i 20 minutter.
  4. Skrell potetene, kok opp vann, legg i potetene og la dem koke/trekke møre i 10–12 minutter. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter.
  5. Mos potetene, og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og malt pepper.
  6. Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater, sennep og fløten, og kok til gryteretten tykner litt. Du kan ev jevne gryten med litt maizenna utrørt i kaldt vann om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres med tilbehør som en god potetpurè, og gjerne et dryss med bladpersille og gode oliven.
Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Finhakk hvitløken.
Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin. Tilsett gulrot, sellerirot og paprikapulver, rør godt sammen. Tilsett hvitløk og tomatpurè og la det hele småkoke i 2 minutter under omrøring.
Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater, sennep og fløten, og kok til gryteretten tykner litt. Du kan ev jevne gryten med litt maizenna utrørt i kaldt vann om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.