Kung Pao chicken

Denne kinesiske klassikeren fra provinsen Sichuan i Kina er en deilig kyllingwok for hele familien. Denne retten får en herlig balanse i smakene fra både søt honning, salt soya og spicy chili. Opprinnelig inneholder oppskriften szechuan, men rosépepper har også en fin aroma og passer norske ganer godt.
Kung Pao chicken

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Tradisjonelt lages kung pao med det karakteristiske Szechuanpepper, som faktisk har en mildt bedøvende effekt om det brukes i store mengder.

Slik gjør du

  1. Stek rosépepper i en tørr panne til aromaene kommer frem, ca. 2 minutter. Knus dem deretter i en morter. Bland de knuste pepperkornene med 1,5 ss maizenamel.
  2. Skjær kyllingfiletene i terninger og bland dem med pepper- og maizenablandingen. Stek dem i olje til de er gyldenbrune og gjennomstekte, ca. 6-7 minutter.
  3. Hell kyllingen på en tallerken og sett til side. Tørk pannen nesten helt ren med tørkepapir. Litt pepper kan være igjen. Ha ny olje i pannen og fres chili, hvitløk og ingefær på middels varme et par minutter.
  4. Tilsett brokkolibuketter og hele sukkererter og fres i to minutter. Grønnsakene skal fremdeles være sprø, men gjennomvarme. Tilsett den finsnittede vårløken og fres i ett minutt før du tilsetter kyllingen til pannen igjen.
  5. Bland resten av maizenamelet med vann, soyasaus, eddik og honning, og hell det i pannen. Bland godt og stek alt til kyllingen blir gjennomvarm igjen. Tilsett grovhakkede peanøtter helt til slutt og rør dem lett inn.
Tilsett brokkolibuketter og hele sukkererter og fres i to minutter. Grønnsakene skal fremdeles være sprø, men gjennomvarme.
Tilsett den finsnittede vårløken og fres i ett minutt før du tilsetter kyllingen til pannen igjen.