Buffalo Chicken Wings

”Finger licking good!” som amerikanerne ville sagt. En klassiker fra Buffalo i USA, og skikkelig kosemat som spises med fingrene. Kyllingen er hovedsakelig krydret med cayennepepper, og det skinnende blanke utseende sitt får vingene fra smør. Som tilbehør er det selleri- og gulrotstenger som gjelder, sammen med en blue cheese dipp. Ha gjerne også en god glaze på vingene før servering.
Buffalo Chicken Wings

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland det smeltede smøret, eller oljen, med tabasco, cayennepepper, hvitløkspulver, salt og pepper.
  2. Ha kyllingvingene i en form eller stor brødpose, hell over kryddersmøret og bland godt. Sett i kjøleskapet 1 time.
  3. Hell de ferdigmarinerte kyllingvingene i en langpanne eller stor ildfast form, og stek dem i 40 minutter på 200 grader. Pass på at de ligger godt spredt. Rør i dem et par ganger underveis, så de blir godt stekt på alle sider. Skru gjerne på grillelementet mot slutten av steketiden for at vingene skal bli ekstra sprø og få en fin farge.
  4. Bland alle ingredienser til dippen sammen i en bolle. Bruk en gaffel så er det lettere å få most osten ordentlig. Smak til med salt og pepper.
  5. Server de ferdigstekte kyllingvingene med dippen og grønnsakene. En god glaze er også godt, pensle gjerne over vingene før servering.