Baconstekt kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Kalkun er enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien og denne oppskriften er enkel å lage. Siden kalkunfilet er svært fettfattig, kan den godt få litt hjelp fra både smør og bacon for å bli saftigere. Server saftig kalkunfilet med urtesmør og bacon, med baslamicosjy, grønnkål og eple.
Baconstekt kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Et annet triks for saftig kalkun er å la kjøttet steke på lav varme over lengre tid, og la det hvile lenge nok før man skjærer i det.

Slik gjør du

  1. Bland smør, persille, salvie og hvitløk til urtesmør. Salte og pepre kalkunfileten og smør urte- og hvitløksmøret utover kjøttet. Legg baconskiver over brystet.
  2. Legg fileten i en ildfast form eller langpanne sammen med poteter delt i to, og sjalottløk. Press saften fra appelsinen over. Stek fileten på 150 grader i omtrent 1,5 time. Ved bruk av steketermometer er riktig kjernetemperatur 65 grader. La kjøttet hvile minst 30 minutter før du skjærer i det.
  3. Riv grønnkålbladene av stilken. Kast stilkene og skjær bladene i strimler. Skjær eplene i båter. Fres grønnkål og epler i olivenolje et par minutter. Tilsett pinjekjerner og smak til med salt og pepper. Riv litt parmesan over helt til slutt.
  4. Hell stekesjyen fra kalkunfileten over i en kasserolle og gi et oppkok. Tilsett balsamicoeddik. Skjær kalkunfileten i skiver og servér med poteter og løk fra langpannen, nystekt grønnkål og eple, og balsamicosjy som saus.
Bland smør, persille, salvie og hvitløk til urtesmør. Salte og pepre kalkunfileten og smør urte- og hvitløksmøret utover kjøttet. Legg baconskiver over brystet.
Legg fileten i en ildfast form eller langpanne sammen med poteter delt i to, og sjalottløk. Press saften fra appelsinen over. Stek fileten på 150 grader i omtrent 1,5 time. Ved bruk av steketermometer er riktig kjernetemperatur 65 grader. La kjøttet hvile minst 30 minutter før du skjærer i det.
Riv grønnkålbladene av stilken. Kast stilkene og skjær bladene i strimler. Skjær eplene i båter. Fres grønnkål og epler i olivenolje et par minutter. Tilsett pinjekjerner og smak til med salt og pepper. Riv litt parmesan over helt til slutt.
Hell stekesjyen fra kalkunfileten over i en kasserolle og gi et oppkok. Tilsett balsamicoeddik.
Skjær kalkunfileten i skiver og servér med poteter og løk fra langpannen, nystekt grønnkål og eple, og balsamicosjy som saus.