Mandelbunn med vaniljekrem og bær

Nydelig kake med bunn av mandler, eggehviter, melis og kakao, toppet med vaniljekrem og friske bær. En vakker dessert når du har gjester til middag eller til bursdagsfeiring.
Mandelbunn med vaniljekrem og bær

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Vaniljekrem kan du også kjøpe ferdig.

Slik gjør du

  1. Finhakk mandlene eller kjør dem i foodprocessor til en halvgrov blanding. Tilsett melis og kakao. Bland sammen. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i mandelblandingen.
  2. Legg bakepapir i bunnen av en springform 22-24 cm. Hel blandingen i formen og stek mandelbunnen på varmluft ved 180 grader i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen i formen.
  3. Lag vaniljekrem. Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizenna i en bolle. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger sammen med melk i en kjele og kok opp. Hell den varme melken gjennom en sil (slik at du får fjernet vaniljestengene) over eggeblandingen og pisk godt sammen. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når vaniljekremen er tykk og glatt har du den over i en bolle. Avkjøl den gjerne over kaldt vannbad under omrøring, slik at den blir kald raskere.
  4. Pisk 3 dl kremfløte til krem og bland det inn i vaniljekremen.
  5. Bunnen pyntes med vaniljekrem og bær etter ønske. Kan evt. toppes med litt revet eller hakket mørk sjokolade.