Verdens beste eplekake

Veldig god oppskrift på tradisjonell eplekake i rund form med ekte vanilje. Brunt sukker gir kaken en litt karamellaktig smak. Kaken kan også lages i langpanne, da dobler du mengden.
Verdens beste eplekake
Se video

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

For å unngå brune eplebiter kan du legge dem i en stor bolle med vann og saften av en sitron.

Slik gjør du

  1. Ingrediensene bør være romtemperert før du begynner.
  2. Begynn med å skrelle eplene og kutt de i mellomstore biter. Spar eventuelt et eple til å skjære i fine båter dersom du vil ha mønster på toppen.
  3. Skrap ut frøene av vaniljestangen, og pisk så egg, frøene fra vaniljestangen, brunt sukker og hvitt sukker til eggedosis.
  4. Mens du pisker eggedosis smelter du smør, sett kjelen av varmen, og hell i kremfløten. Når du har pisket eggedosisen sikter du forsiktig inn ca 1/3 av de tørre ingrediensene.
  5. Vend forsiktig vekselvis inn resten av de tørre ingrediensene og smør- og fløteblandingen. Når alt melet og smør- og fløteblandingen er godt blandet inn i eggedosisen heller du eplene over i et dørslag eller en sil og lar vannet renne godt av. Vend inn eplebitene i eggedosisen. Kle en 22 cm springform med bakepapir, og smør sidene og fordel røren over i denne.
  6. Legg de siste eplebåtene i et fint mønster på toppen. Dryss over litt kanel, og perlesukker.
  7. Stek på 180 grader i ca 1 time. Stikk en grillpinne i tre inn i sentrum av kaken, hvis den kommer ut tørr uten noen små smuler eller klumper på seg er den ferdig. Dersom du lager dobbel porsjon i langpanne skal kaken stekes nederst i ovnen. Rund form skal stekes midt i ovnen.
  8. La eplekaken avkjøle seg litt før du tar den ut av formen. Server nybakt eplekake med krem eller vaniljeis.
Ingrediensene bør være romtemperert før du begynner.
Begynn med å skrelle eplene og kutt de i mellomstore biter. Spar eventuelt et eple til å skjære i fine båter dersom du vil ha mønster på toppen.
Mens du pisker eggedosis smelter du smør, sett kjelen av varmen, og hell i kremfløten.  Når du har pisket eggedosisen sikter du forsiktig inn ca 1/3 av de tørre ingrediensene.
Vend forsiktig vekselvis inn resten av de tørre ingrediensene og smør- og fløteblandingen. Når alt melet og smør- og fløteblandingen er godt blandet inn i eggedosisen heller du eplene over i et dørslag eller en sil og lar vannet renne godt av. Vend inn eplebitene i eggedosisen. Kle en 22 cm springform med bakepapir, og smør sidene og fordel røren over i denne.
Legg de siste eplebåtene i et fint mønster på toppen. Dryss over litt kanel, og perlesukker.
Stek på 180 grader i ca 1 time. Stikk en grillpinne i tre inn i sentrum av kaken, hvis den kommer ut tørr uten noen små smuler eller klumper på seg er den ferdig. Dersom du lager dobbel porsjon i langpanne skal kaken stekes nederst i ovnen. Rund form skal stekes midt i ovnen.
La eplekaken avkjøle seg litt før du tar den ut av formen. Server nybakt eplekake med krem eller vaniljeis.