Pikekyss - marengs

Små, søte pikekyss er enkelt å servere og like enkelt å lage. Enkel oppskrift på hjemmelagde pikekyss som blir sprø utenpå og seige inni. Dryss litt kakao over marengsen før steking for smak av sjokolade og et kult utseende.
Pikekyss - marengs

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 100 grader.
  2. Ha eggehvittene i en helt ren bolle uten noen fettrester. Pisk eggehvittene med 2 ss av sukkeret. Start på lav hastighet, og pisk til det begynner å skumme.
  3. Når det begynner å skumme og dannes stive topper tilsetter du litt og litt av sukkeret og pisker til du har fått en glossy og blank marengs. Fortsett å piske på lav hastighet og tilsett melisen. Du skal nå ha en stabil, tykk og glansfull marengs. Ta litt marengs mellom fingrene dine, du skal ikke kjenne noen sukkerkorn, hvis du gjør det pisker du litt til slik at alt sukkeret er helt oppløst.
  4. Fordel marengsen i en sprøytepose med enten en rund tyll, eller en med mønster. Sprøyt ut små pikekyss på et brett kledd med bakepapir. Stek på 100 grader i ca 1 -1,5 time. Ønsker du tørre pikekyss steker du dem i 3-4 timer.
  5. Pikekyssene skal være sprø utenpå, og litt seige inni. Hvis du vil, kan du sikte litt kakao over marengsen før steking for et kult utseende.