Prinsesseslottkake

Har du en liten prinsesse hjemme som fortjener litt ekstra stas? Da vil nok denne prinsessekaken være en sikker vinner til bursdagsfeiringen. Denne oppskriften er laget på klassisk gulrotkake med rosa kremostglasur og fantastisk kakepynt. Enkle steg for steg bilder viser deg hvordan det gjøres!
Prinsesseslottkake

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Hell i en smurt liten langpanne.
  2. Stekes på 180 grader i ca 40 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så sjekk mot slutten ved å stikke en gaffel i kaken. Hvis røren henger igjen på gaffelen kan den stå litt til.
  3. Lag kremostglasuren mens kaken avkjøles. Når kaken er avkjølt deles den opp slik at man har en stor firkant og en litt mindre.
  4. Farg kremostfrostingen med fargepasta/konditorfarge slik at du får rosa frosting etter ønske.
  5. Smør frosting på den største kakedelen, legg på den andre og dekk hele kaken med frosting.
  6. Bruk iskremkjekser til tårn på kaken og bruk sjokoladefrosting eller annen farge på kremostfrostingen og pynt kantene av kaken med en sprøytepose.
  7. Bruk kakepynt og andre godter, og pynt kaken etter ønske.
Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Hell i en smurt liten langpanne.
Stekes på 180 grader i ca 40 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så sjekk mot slutten ved å stikke en gaffel i kaken. Hvis røren henger igjen på gaffelen kan den stå litt til.
Lag kremostglasuren mens kaken avkjøles. Når kaken er avkjølt deles den opp slik at man har en stor firkant og en litt mindre.
Farg kremostfrostingen med fargepasta/konditorfarge slik at du får rosa frosting etter ønske.
Smør frosting på den største kakedelen, legg på den andre og dekk hele kaken med frosting.
Bruk iskremkjekser til tårn på kaken og bruk sjokoladefrosting eller annen farge på kremostfrostingen
og pynt kantene av kaken med en sprøytepose.
Bruk kakepynt og andre godter, og pynt kaken etter ønske.