Verdens beste - Kvæfjordkake

Kvæfjordkake eller Verdens beste er Norges nasjonalkake og en typisk 17. mai-kake. Verdens beste lages i langpanne og er både sprø og saftig.
Verdens beste - Kvæfjordkake

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan lage fyllet helt fra bunnen av selv. Søk på vaniljekrem i søkefeltet over for oppskrift.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kle en langpanne med bakepapir. Pisk sammen frøene av vaniljestangen, sukker og smør til det er hvitt og luftig. Pisk så inn en og en eggeplomme. Til slutt pisker du inn de resterende ingrediensene, kun til alt er godt blandet sammen. Fordel røren utover langpannen.
  3. Lag marengs. Pisk eggehvittene og 30 gram av sukkeret på lav hastighet. Når det etter en stund dannes stive topper i marengsen tilsetter du litt og litt av sukkeret, ca 2 ss av gangen. Pisk til alt sukkeret har løst seg opp. Dette sjekker du ved å ta litt marengs mellom to fingre, og hvis du da ikke kjenner noen sukkerkorn, er alt løst opp.
  4. Fordel marengsen over røren du allerede har fordelt utover langpannen, slik at det blir et lag med kakebunn, og et lag med marengs. Strø så mandelflak over marengsen. Stek i 25-30 minutter, avhengig av ovn. Marengsen skal være sprø, og kakebunnen gjennomstekt. Avkjøl.
  5. Pisk stiv krem av 2 dl kremfløte. Vend vaniljekremen forsiktig inn i kremen. Viktig at man blander forsiktig slik at ikke kremen blir tyntflytende.
  6. Monter kaken. Del den avkjølte kakebunnen i to like store deler. Ha den første delen på et kakefat med marengsen opp. Fordel kremen utover bunnen. Legg så den andre kakebunnen på toppen. Sikt gjerne over litt melis.
Monter kaken. Del den avkjølte kakebunnen i to like store deler. Ha den første delen på et kakefat med marengsen opp. Fordel kremen utover bunnen. Legg så den andre kakebunnen på toppen. Sikt gjerne over litt melis.