Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær

Pavlova er perfekt til vårens og sommerens selskaper, og i langpanne er kaken ypperlig å servere når du venter mange gjester. Topp den søte marengsbunnen med vaniljekrem og friske bær.
Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Når du skal lage bunnen til pavlova, starter du med å vispe eggehvitene sammen med saltet i en kjøkkenmaskin til de begynner å bli hvite og luftige. Ha i litt av sukkeret og pisk i 1 minutt før du har i litt sukker til. Fortsett til du har tilsatt alt sukkeret. Vend inn hvitvinseddik og maizena.
  2. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og fordeler den forsiktig utover i langpannen.
  3. Stek i ovnen på 125 grader i 1,5 time. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist, eller skru av ovnen og la pavlovaen stå i til den er helt kald, gjerne natten over.
  4. Pisk fløten til krem sammen med frøene fra vaniljestangen. Bland kremen med vaniljekremen.
  5. Fordel vaniljekremen utover marengsbunnen. Ha på friske bær. Du kan også bruke frosne bær, men server da kaken før bærene tiner. Pavlovaen må pyntes rett før servering, eller så vil marengsen bli myk.
Når du skal lage bunnen til pavlova, starter du med å vispe  eggehvitene sammen med saltet i en kjøkkenmaskin til de begynner å bli hvite og luftige. Ha i litt av sukkeret og pisk i 1 minutt før du har i litt sukker til. Fortsett til du har tilsatt alt sukkeret. Vend inn hvitvinseddik og maizena.
Stek i ovnen på 125 grader i 1,5 time. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist, eller skru av ovnen og la pavlovaen stå i til den er helt kald, gjerne natten over.
Pisk fløten til krem sammen med frøene fra vaniljestangen. Bland kremen med vaniljekremen.