Marsipankake med vaniljekrem og jordbær

Marsipankake er en klassisk festkake som passer til alle anledninger. En deilig kake av luftig og flott sukkerbrød, fylt med friske jordbær og banan, pisket krem og vaniljekrem. Her får du en god oppskrift på hjemmelaget marsipankake med enkel steg-for-steg forklaring.
Marsipankake med vaniljekrem og jordbær

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Kaken blir best om den får stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer før den skal nytes, slik at alle de smakene får satt seg. Kaken kan derfor gjerne lages dagen før, men vent med å pynte til samme dag.

Slik gjør du

  1. Begynn med sukkerbrødet. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med lav hastighet og pisk i fem minutter, øk til middels hastighet og pisk i ytterligere fem minutter før du øker til maksimal hastighet, og pisker i fem minutter til.
  2. Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren. Ha røren i en 24 cm springform med bakepapir i bunnen og smurte kanter og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn). Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.
  3. Montering: Pisk kremfløten uten sukker (hvis du tilsetter sukker vil marsipanen svette). Bland vaniljekrem inn med den piskede kremen. Del sukkerbrødet i tre, sett det første laget på et kakefat. Dynk sukkerbrødene med litt appelsinjuice for en saftig og god kake.
  4. Smør jordbærsyltetøyet jevnt utover det første laget, og fordel deretter vaniljekremen utover og ha så skiver av banan over.
  5. Legg på det midterste laget av sukkerbrødet oppå bananene. Ha over 1 dl pisket krem og delte jordbær.
  6. Legg på neste lag og dekk hele kaken med krem uten sukker.
  7. Kjevle ut ca. 500-750 gram marsipan og dekk kaken. Pynt med sølvperler og marsipanroser.
  8. Kaken blir best om den får stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer før den skal nytes, slik at alle de gode smakene får satt seg. Kaken kan derfor gjerne lages dagen før, men vent med å pynte den til senest noen timer før servering.
Legg på neste lag og dekk hele kaken med krem uten sukker.