Bløtkake med med vaniljekrem

Festkaken over alle festkaker! Vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem, toppet med sjokolade og friske bær. Dette er en enkel, saftig og lettlaget kake, slik bestemor lagde den.
Bløtkake med med vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Start med å lage sukkerbrødet. Skru ovnen på 175 grader. Kle en 24 cm springform med bakepapir. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.
  3. Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
  4. Pisk kremfløten stiv sammen med 1 ts sukker og del sukkerbrødet i tre lag.
  5. Legg et av lagene på et fat og dynk med litt eplejuice. Smør 5 dl vaniljekrem jevnt utover kakebunnen.
  6. Dynk neste sukkerbrødlag med eplejuice på begge sider, og legg den på den første delen. Bred de siste 5 dl med vaniljekrem utover sukkerbrødet.
  7. Dynk den siste delen med sukkerbrød og legg på toppen. Smør til slutt pisket krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett eller lignende.
  8. Ha litt krem i en sprøytepose med valgfri tip og dekorer kaken slik du ønsker. Pynt med friske bær og finhakket sjokolade. Bruker du jordbær kan det være lurt å dele bærene i mindre biter. Legg gjerne på noen stilker frisk mynte etter at kaken er ferdig pyntet. Du kan også strø over kakestrøssel og kokosflak.
Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.
Legg et av lagene på et fat og dynk med litt eplejuice. Smør 5 dl vaniljekrem jevnt utover kakebunnen.
Dynk den siste delen med sukkerbrød og legg på toppen. Smør til slutt pisket krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett eller lignende.