Tropisk pavlova med pasjonsfrukt og kokos

En tropisk vri på den klassiske festkaken pavlova. Kokoskremen har en kraftig kokossmak, og passer perfekt sammen med en syrlig pasjonsfruktmousse.
Tropisk pavlova med pasjonsfrukt og kokos

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skrap ut frøene av vaniljestangen. Start å piske eggehvittene og ca 50 gram av sukkeret til marengsen. Piske på lav/medium hastighet slik at marengsen ikke får for store og ujevne luftbobler. Når marengsen danner stive topper, tilsetter du frøene av vaniljestangen, og litt og litt av sukkeret, ca 2-3 spiseskjeer med sukker av gangen.
  2. Når alt sukkeret er tilsatt, fortsetter du å piske til alt sukkeret er helt løst opp i marengsen. Ta en skje og smak, dersom du kjenner at det er sukkerkorn i marengsen må du piske den mer. Marengsen skal være tykk, skinnende, blank og ha en fløyelsmyk konsistens. Alt av vaniljefrø skal nå være løst opp i marengsen.
  3. Helt til slutt tilsetter du maizenna og bringebæreddik, og pisker til dette er godt blandet inn i massen. Ha bakepapir på et stekebrett, og tegn opp en sirkel på ca. 24 cm i diameter.
  4. Ha marengsen på bakepapiret, og smør den utover til den har en jevn tykkelse. Stek på 125 grader i ca 1,5 time. Da vil du få en marengsbunn som er sprø utenpå, og seig inni. Man kan også velge og lage små porsjonskaker, da er det best å sprøyte ut marengsen med en sprøytepose, enten små sirkler, eller kvadrater. Da blir steketiden noe kortere.
  5. Kokoskrem: Sett boksene med kokosmelk i kjøleskapet i ca 2-3 timer, eller helst over natten. Når boksene har stått kaldt skiller kokosmelken seg fra kokosvannet, og du kan ta en skje og skrape opp det øverste laget som er selve kokosmelken. Når man så har skrapt ut all den stive kokosmelken, tilsetter du melis og saften av en halv lime og rører alt godt sammen. La kremen så stå i kjøleskapet til du skal bruke den. Konsistensen skal være ca som krem.
  6. Pasjonsfruktmousse: Kutt pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten. Hell innmaten over i en sil slik at steinene ligger igjen i silen, og du sitter igjen med en klar pasjonsfruktpuré på ca. 200 gram.
  7. Kok opp pasjonsfruktpuré sammen med sukkeret, og la det koke i ca. 10-15 minutter til det har fått en tykkere konsistens. Legg gelantinplatene i vann. Når puréen har blitt redusert litt, og har en flytende/seig konsistens skviser du ut vannet av gelantinplatene, og tilsetter de i den varme pasjonsfruktpuréen.
  8. Rør godt slik at gelantinen løser seg ordentlig opp. La de avkjøle seg til romtemperatur - den skal ikke føles varm hvis du stikker fingern ned i puréen. Pisk fløten til løs krem (ikke pisk for mye, den skal være ganske rennende). Vend fløten inn i pasjonsfruktreduksjonen i flere omganger. Ta litt og litt slik at du løser opp litt av «gummien» i pasjonsfruktpuréen i kremen. Når all kremen er vendt inn, setter du moussen i kjøleskapet til det stivner.
  9. Når bunnen er helt avkjølt, fjerner du den forsiktig fra bakepapiret, og setter den på et kakefat. Smør et tynt lag med kokoskrem utover hele bunnen, det er ikke sikkert du trenger å bruke all kremen. Ta den stivnede pasjonsfruktmoussen ut av kjøleskapet og rør godt i den. Fordel så moussen utover oppå laget med kokoskrem. Pynt med bær og frukt.
Når alt sukkeret er tilsatt, fortsetter du å piske til alt sukkeret er helt løst opp i marengsen. Ta en skje og smak, dersom du kjenner at det er sukkerkorn i marengsen må du piske den mer. Marengsen skal være tykk, skinnende, blank og ha en fløyelsmyk konsistens. Alt av vaniljefrø skal nå være løst opp i marengsen.
Ha marengsen på bakepapiret, og smør den utover til den har en jevn tykkelse. Stek på 125 grader i ca 1,5 time. Da vil du få en marengsbunn som er sprø utenpå, og seig inni. Man kan også velge og lage små porsjonskaker, da er det best å sprøyte ut marengsen med en sprøytepose, enten små sirkler, eller kvadrater. Da blir steketiden noe kortere.
Pasjonsfruktmousse: Kutt pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten. Hell innmaten over i en sil slik at steinene ligger igjen i silen, og du sitter igjen med en klar pasjonsfruktpuré på ca. 200 gram.
Kok opp pasjonsfruktpuré sammen med sukkeret, og la det koke i ca. 10-15 minutter til det har fått en tykkere konsistens. Legg gelantinplatene i vann. Når puréen har blitt redusert litt, og har en flytende/seig konsistens skviser du ut vannet av gelantinplatene, og tilsetter de i den varme pasjonsfruktpuréen.
Rør godt slik at gelantinen løser seg ordentlig opp. La de avkjøle seg til romtemperatur - den skal ikke føles varm hvis du stikker fingern ned i puréen. Pisk fløten til løs krem (ikke pisk for mye, den skal være ganske rennende). Vend fløten inn i pasjonsfruktreduksjonen i flere omganger. Ta litt og litt slik at du løser opp litt av «gummien» i pasjonsfruktpuréen i kremen. Når all kremen er vendt inn, setter du moussen i kjøleskapet til det stivner.