Sommerfuglkake

Oppskrift på enkel sommerfuglkake av sjokoladekake i form. Tenk at noe så vakkert kan være så enkelt og smake så godt! Har du en liten der hjemme som har bursdag snart og kanskje noen forventninger til bursdagskaken? Med denne sommerfuglkaken er det lett å lykkes på den store dagen.
Sommerfuglkake

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene i en bakebolle slik at røren blir jevn og smidig. Smør en rund kakeform på ca. 22/24 cm. Stekes på 180 grader varmluft i ca 40-50 min.
  2. Når kaken er avkjølt, deles den opp som et peace-tegn. Halvdelene snus og legges mot hverandre for formen av en sommerfugl.
  3. Lag så sjokoladeglasuren og pynt sommerfuglen.
  4. Forme kroppen til sommerfuglen i fondant eller bruk en skrelt banan om man ikke har fondant. Bruk pynteglasur på tube i sort til å tegne på vingene.
  5. Til slut pynter du sommerfuglkaken med kakepynt som du ønsker. Del opp en lakrisbåt til følehorn.
Bland sammen ingrediensene i en bakebolle slik at røren blir jevn og smidig. Smør en rund kakeform på ca. 22/24 cm. Stekes på 180 grader varmluft i ca 40-50 min.
Når kaken er avkjølt, deles den opp som et peace-tegn. Halvdelene snus og legges mot hverandre for formen av en sommerfugl.
Lag så sjokoladeglasuren og pynt sommerfuglen.
Forme kroppen til sommerfuglen i fondant eller bruk en skrelt banan om man ikke har fondant. Bruk pynteglasur på tube i sort til å tegne på vingene.
Til slut pynter du sommerfuglkaken med kakepynt som du ønsker. Del opp en lakrisbåt til følehorn.