Sjokoladepavlova med vaniljekrem

Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange, men har du prøvd pavlova med sjokolade? I denne oppskriften har marengsen fått selskap av sjokolade, og blir toppet med en fløyelsmyk vaniljekrem og sjokoladesaus. Topp med sjokoladebiter eller friske jordbær. Smaken blir rett og slett himmelsk!
Sjokoladepavlova med vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen til 125 grader. Bruk over- og undervarme.
 2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
 3. Brekk sjokolade i små biter, og ha dem i en glassbolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad) og smelt sjokoladen.
 4. Sikt inn kakao og maizena, og ha i eddik med en slikkepott. Ha i den smeltede sjokoladen, og vend forsiktig rundt et par ganger til du har en jevn røre.
 5. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, ca 20-25 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form den til en rund bunn innenfor ringen.
 6. Stek kaken ca. 1,5 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten.
 7. Lag vaniljekrem. Splitt vaniljestangen i to og bruk en teskje for å skrape ut frøene. Ha eggeplommer, sukker, maizena og vaniljefrø i en liten kasserolle og bland godt sammen med en visp.
 8. Bland i melken litt etter litt, til du har en jevn blanding. Sett kasserollen på komfyren og varm opp på middels varme til det tykner.
 9. Trekk kasserollen av platen og hell vaniljekremen over i en skål. Legg vaniljestangen i og dekk til med plastfolie. La plastfolien ligge helt ned på kremen, slik at du unngår å få snerk. Sett kjølig til du skal bruke den.
 10. Pisk kremfløten stiv og vend den sammen med vaniljekremen.
 11. Legg marengsbunnen på et fat. Ha på sjokoladesaus og kremblandingen. Pynt med sjokolade og hele jordbær.