Regnbuekake

Hva med å rocke opp kakebordet til konfirmasjonen, bursdagsselskapet eller mai-festen i år? Denne supertrendy regnbuekaken vil i hvert fall skape noen gisp når den åpnes. Denne oppskriften på regnbuekake med deilig vaniljekake og kremfrosting har detaljerte steg-for-steg bilder som gjør det enkelt!
Regnbuekake

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader og smør 6 kakeformer a la 20 cm (det går fint å steke i flere omganger om du ikke har 6 kakeformer).
  2. Smelt (eller romtemperer) smøret og pisk dette hvitt med sukkeret. Tilsett så mel, vaniljesaus, bakepulver, vaniljesukker og egg og kjør til en jevn blanding.
  3. Bruk en kjøkkenvekt og fordel røren likt i 6 boller. Rør inn ulike farger i rørene og hell en røre i hver form. Fordel røren jevnt i formen og stek i 10-12 minutter. Sjekk med en kakepinne at den er ferdig. Vend kakebunnene på en rist til avkjøling, og eventuelt vask formene og stek videre til du har alle seks kakebunnene.
  4. Lag kremfrostingen og legg den lilla kakebunnen på et kakefat. Kaken bygges opp etter regnbuens farger.
  5. Smør et lag smørkrem, legg på en ny kakebunn og fortsett slik til du har en høy, flott kake med 6 ulike kakelag.
  6. Dekk hele kaken med frosting.
  7. Forme en enhjørning i fondant og hull ut ønskede former i ønskede farger til å pynte kaken med.
  8. Pynt kaken med kjærligheter på pinne og masse marengstopper.
Smelt (eller romtemperer) smøret og pisk dette hvitt med sukkeret. Tilsett så mel, vaniljesaus, bakepulver, vaniljesukker og egg og kjør til en jevn blanding.
Bruk en kjøkkenvekt og fordel røren likt i 6 boller. Rør inn ulike farger i rørene og hell en røre i hver form. Fordel røren jevnt i formen og stek i 10-12 minutter. Sjekk med en kakepinne at den er ferdig. Vend kakebunnene på en rist til avkjøling, og eventuelt vask formene og stek videre til du har alle seks kakebunnene.
Lag kremfrostingen og legg den lilla kakebunnen på et kakefat. Kaken bygges opp etter regnbuens farger.
Smør et lag smørkrem, legg på en ny kakebunn og fortsett slik til du har en høy, flott kake med 6 ulike kakelag.
Dekk hele kaken med frosting.
Forme en enhjørning i fondant og hull ut ønskede former i ønskede farger til å pynte kaken med.
Pynt kaken med kjærligheter på pinne og masse marengstopper.