Kvikklunsjkake

Kvikk Lunsj-kake er en saftig sjokoladekake pyntet Kvikk lunsj sjokolade og toppet med non stop! Passer til enhver anledning, påske, dåp, bursdag, farsdag og bryllup, uansett - denne kaken imponerer! Her får du en enkel oppskrift med steg-for-steg bilder i rundform.
Kvikklunsjkake

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunnen av to 20 cm runde former med bakepapir og smør sidene med smør.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen. Bland alt godt sammen. Fordel røren i de to formene og stek i 25-30 minutter.
  3. Avkjøl kakene i 5 minutter før du snur formene på hodet og tar kakene ut. Avkjøl helt på rist.
  4. Lag sjokoladekremen mens kakebunnene avkjøles. Pisk smør og melis hvitt. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Hakk sjokoladen i små biter og smelt over vannbad. Tilsett den smeltede sjokoladen i smørkremen og pisk alt sammen. Smak til med salt.
  5. Nå kan det godt være at sjokoladekremen er litt for rennende, sett hele bollen inn i kjøleskapet i 10-15 minutter. Da vil kremen stivne.
  6. Montering: Finn frem de to kakedelene, legg et lag sjokoladekrem på det ene laget, og legg den andre kakedelen på toppen.
  7. Smør resten av sjokoladekremen rundt hele kaken. Knekk opp Kvikklunsj sjokolade og sett dem på høykant rundt kanten av hele kaken, bruk til slutt et sløyfebånd for å holde kaken sammen.
  8. Fyll opp toppen av kaken med nonstop.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen. Bland alt godt sammen. Fordel røren i de to formene og stek i 25-30 minutter.
Lag sjokoladekremen mens kakebunnene avkjøles. Pisk smør og melis hvitt. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Hakk sjokoladen i små biter og smelt over vannbad. Tilsett den smeltede sjokoladen i smørkremen og pisk alt sammen. Smak til med salt.
Nå kan det godt være at sjokoladekremen er litt for rennende, sett hele bollen inn i kjøleskapet i 10-15 minutter. Da vil kremen stivne.
Montering: Finn frem de to kakedelene, legg et lag sjokoladekrem på det ene laget, og legg den andre kakedelen på toppen.
Smør resten av sjokoladekremen rundt hele kaken. Knekk opp Kvikklunsj sjokolade og sett dem på høykant rundt kanten av hele kaken, bruk til slutt et sløyfebånd for å holde kaken sammen.
Fyll opp toppen av kaken med nonstop.