Fotballbane sjokoladekake

Kjenner du noen som er glad i fotball? Lag en fotballkake av sjokolade! Oppskrift på saftig langpanne sjokoladekake og sjokoladekrem dekket med grønn fondant og fotballfigurer. Garantert suksess i ethvert bursdagsselskap, eller kanskje for å feire kampseieren? Se bilder som viser steg for steg.
Fotballbane sjokoladekake

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Bestill fotballkaken ferdig til neste anledning! På Kakemakeren.no kan du bestille fotballkake og hente den i din MENY-butikk.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 175 gram og smør en langpanneform.
  2. Smelt margarin, vann og kakao. Bland inn det tørre. Rør inn egg og rømme. Stek på 175 grader i 30-40 min.
  3. Imens sjokoladekaken avkjøles lager du sjokoladekremen. Når sjokoladekaken er avkjølt, smør den inn med sjokoladekremen.
  4. Bland grønn konditorfarge med den hvite sukkerfondanten til du oppnår riktig farge. Kna godt til fargen har blitt jevn.
  5. Skjevle ut grønn fondant til den dekker kaken. Kle kaken med grønn fondant.
  6. Bruk en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få ett jevnere resultat. Start på toppen av kaken, og ta sidene til slutt. Avslutt med å skjære vekk overflødig masse.
  7. Bland melis og vann til du får ønsket tykkelse på glasuren. Tegn opp strekene på banen med melisglasur og sprøytepose.
  8. Pynt kaken med fotballmål og figurer som man får kjøpt som kakepynt. Eventuelt seigmenn med tannstikkere som spillere og til mål kan du bruke sjokoladepinner. Legg gjerne litt ekstra nonstop rundt kaken, det er alltid populært.
  9. Får du røre til overs smaker fotball-sjokolademuffins like godt!
Smelt margarin, vann og kakao. Bland inn det tørre. Rør inn egg og rømme. Stek på 175 grader i 30-40 min.
Imens sjokoladekaken avkjøles lager du sjokoladekremen. Når sjokoladekaken er avkjølt, smør den inn med sjokoladekremen.
Skjevle ut grønn fondant til den dekker kaken. Kle kaken med grønn fondant.
Bruk en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få ett jevnere resultat. Start på toppen av
kaken, og ta sidene til slutt. Avslutt med å skjære vekk overflødig masse.
Bland melis og vann til du får ønsket tykkelse på glasuren. Tegn opp strekene på banen med melisglasur og sprøytepose.
Pynt kaken med fotballmål og figurer som man får kjøpt som kakepynt. Eventuelt seigmenn med tannstikkere som spillere og til mål kan du bruke sjokoladepinner. Legg gjerne litt ekstra nonstop rundt kaken, det er alltid populært.