Bringebærkrem på nøttebunn

Denne kaken av mandelbunn med krem og bær er en nydelig og lettvint kake. Bruk friske eller fryste bringebær og lag en deilig bringebærkrem, toppet med dine favorittbær. Til oppskrift 10 personer kan du bruke en springform på 28 cm.
Bringebærkrem på nøttebunn

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet.
  2. Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen i en godt smurt kakering eller en springform kledd med bakepapir.
  3. Stek nøttebunnen ved 180 OC i ca. 35–40 minutter. Avkjøl. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen, kle formen innvendig med plastremse eller bakepapir og sett den tilbake rundt nøttebunnen.
  4. Bløtlegg gelatinplatene til bringebærkremen. Bland sammen bringebær, sukker og vanilje. Varm opp under omrøring. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur. Pisk fløten til myk krem. Bland 1/3 av kremen sammen med bærene. Vend inn resten av kremen og hell bringebærkremen over nøttebunnen. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.
  5. Ta av kakeringen, fjern plasten eller bakepapiret og dekk overflaten med masse nydelige friske bær før servering.
Bløtlegg gelatinplatene til bringebærkremen. Bland sammen bringebær, sukker og vanilje. Varm opp under
omrøring. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i
en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur. Pisk fløten til myk krem. Bland 1/3 av kremen sammen med bærene. Vend inn resten av kremen og hell bringebærkremen over nøttebunnen. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer.