Pepperkaker fylt med karamell

En god fløtekaramell skal man ikke takke nei til. Når karamellen attpåtil er smaksatt med julens krydder kan man påstå at man får i både pose og sekk.
Pepperkaker fylt med karamell

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp. Det hele skal koke under omrøring i ca 10-15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Her gjelder det å ha god tålmodighet. Når massen begynner å tykne og får en lysbrun farge, er den straks ferdig. Rør hele tiden.
  2. Karamellen er klar når den er seig og lysebrun. Nå kan du velge å ha den rett på bakepapir og settes inn i kjøleskapet, slik at den blir hard. Eller på bakepapir og la den stå i rom temperatur, slik at den blir smøraktig.
  3. Form pepperkakedeig til kuler (her kan man også lage firkanter), lag så ett lite hull som du fyller med karamell, pass på å lukk den ordentlig, slik at karamellen ikke flyter ut. Stek de fylte pepperkakekulene på 160 grader i 9 min.
Karamellen er klar når den er seig og lysebrun. Nå kan du velge å ha den rett på bakepapir og settes inn i kjøleskapet, slik at den blir hard. Eller på bakepapir og la den stå i rom temperatur, slik at den blir smøraktig.
Form pepperkakedeig til kuler (her kan man også lage firkanter), lag så ett lite hull som du fyller med karamell, pass på å lukk den ordentlig, slik at karamellen ikke flyter ut. Stek de fylte pepperkakekulene på 160 grader i 9 min.