Julens beste pepperkaker

Vi gir deg oppskriften på en veldig god pepperkakedeig, til julens tradisjonsrike pepperkaker. Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri. Se film for inspirasjon til pepperkakehus.
Julens beste pepperkaker
Se video

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Når du skal pynte pepperkakene med melis kan du klippe et bittelite hull i hjørnet på en brødpose, og bruke den som sprøytepose når du skal dekorere. Et tips er å drysse sukker over melisen, da vil det ligne på snø. Kakestrøssel og non stop egner seg også.

Slik gjør du

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
  3. Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge dem opp. Da kan du for eksempel bruke røde silkebånd.
  4. Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter, pass på så de ikke blir for mørke i fargen.
  5. Bruk en stekespade til å løfte pepperkakene forsiktig over på en rist, og la dem avkjøle seg der. Pynt gjerne med melis og sjokolade.
  6. Oppbevar dem i tett kakeboks, så holder de hele julen og ut i det nye året.
Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge dem opp. Da kan du for eksempel bruke røde silkebånd.
Bruk en stekespade til å løfte pepperkakene forsiktig over på en rist, og la dem avkjøle seg der. Pynt gjerne med melis og sjokolade.