Delfiakake

Delfiakake er en mektig klassiker som helt klart hører julen til! Legg kjeks og marsipan lagvis, med sjokoladeblanding mellom lagene. Pynt konfektkaken med julegodt som geletopper, Jacobs Utvalgte lakriskuler og nøtter.
Delfiakake

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Delfiakake er en konfektkake som er lages av kokosfett og kokesjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig så den stivner.

Slik gjør du

  1. Smelt kokosfettet i en kjele. Trekk kjelen av varmen og ha i sjokoladen. Rør til den smelter og la blandingen avkjøle seg.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn i sjokoladen.
  3. Kle en brødform med bakepapir.
  4. Ha sjokoladerøre og kjeks lagvis i formen. Ønsker du en ny vri kan du også legge tynne skiver av marsipan, nøtter og geletopper lagvis, men tradisjonelt er det kun kjeks i delfiakaken.
  5. Sett kaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten. Skjær kaken i tynne skiver med en varm kniv like før servering.
  6. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.
  7. Pakk gjerne delfiakaken i bakepapir og celofan, og gi bort til noen du er glad i. Delfiakake passer like godt på kakebordet som den gjør som vertinnegave! Pynt kaken med geletopper, Jacobs Utvalgte lakriskuler, seigmenn, nøtter og annet julegodt!
Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.