Ostekake med sitron og granateplekjerner

En spennende og frisk ostekake med smak av sitron. Kaken har et dryss av granateplekjerner og lemon curd både i midten og på toppen. Kaken skal stå i fryseren noen timer, og så pyntes rett før servering. Lemon curd kan kjøpes ferdig eller lages fra bunnen av.
Ostekake med sitron og granateplekjerner

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kle bunnen av en springform (ca 22 cm) med bakepapir. Knus kjeks med smør og trykk ut blandingen i bunnen av formen. Sett kaldt.
  2. Visp Philadelphia med sitronsaft, skall og melis til sitronkrem. I en egen bolle, pisk eggehviter.
  3. Vend de stive eggehvitene inn i sitronkremen og hell halvparten av røren over kakebunnen. Strø halvparten av granateple-kjernene over kremen.
  4. Bland lemon curd med 1 ss vann og drypp halvparten over kaken. Gjenta lagene og sett kaken i fryseren i minst 2-3 timer.
  5. Ta ostekaken ut av fryseren ca 30 minutter før servering og pynt kaken med appelsinskiver, granateplekjerner, revet sjokolade og mynteblader.
  6. Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle. Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri. Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
  7. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret. Hell kremen over i en bolle og avkjøl.(Skulle det være antydning til klumper i kremen bør den gnis igjennom en sil.)
  8. Oppbevar lemon curden i kjøleskapet. Holdbarhet ca. 2–3 uker.