Oreokake

Denne oppskriften på hjemmelaget oreokake har enkel/middels vanskelighetsgrad med steg for steg. Den populære sjokolademoussekaken er basert på den berømte amerikanske Oreokjeksen og blitt en populære kake til bursdag, konfirmasjon og andre kakevennlig anledninger.
Oreokake

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Knus Oreokjeksen i en kjøkkenmaskin. Bland de knuste Oreo kjeksene med romtemperert smør. Fordel massen i en rund kakeform (24 cm) som du setter direkte på et kakefat. Trykk kjeksmassen utover og sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
  2. Bland kremosten med melisen og rør godt sammen til osteblandingen blir kremete. Pisk kremfløten og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Ha ostekremen over kjeksbunnen og stikk deretter grovt hakkede kjeks ned i ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  3. Hakk kokesjokoladen fint og smelt den i et vannbad eller i mikrobølgeovnen. La det så avkjøles noe. Ha eggeplommene i en bolle sammen med melisen og 0,5 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell så den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.
  4. Pisk resten av kremfløten (1 dl). Når sjokoladeblandingen er lunken vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet, etter ca. 30-60 minutter.
  5. Før servering pisker du 2 dl kremfløte som du brer over kaken og hakker resten av kjeksen så fint eller grovt som du ønsker, og fordeler over kaken.