Rødbetsalat med balsamico

Denne smakfulle rødbetsalaten med balsamico, gressløk og sjalottløk, er et godt tilbehør til både posteier og pateer. Salaten smaker dessuten godt til rull, sylte og tunge, og ikke minst i lefseruller! Utgangspunktet i denne salaten er kokte eller saltbakte rødbete i en dressing bestående av god olivenolje, balsamicoeddik, hakket gressløk og sjalottløk. Den sødmefulle og jordaktige smaken av rødbet passer perfekt med en syrlig dressing.
Rødbetsalat med balsamico

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Ikke vær redd for å lage denne salaten i god tid før servering, smaken blir nemlig bare enda bedre hvis den får stå en stund å «marinere».

Slik gjør du

  1. Tips før du begynner: rødbeter avgir mye farge så bruk gjerne engangshansker når du jobber med dem. Vask og kok rødbetene hele i rikelig med vann. Hvis rødbetene har stilk (bladfeste) lar du 5 cm av stilken være igjen for å unngå at saften fra rødbetene renner ut i kokevannet.
  2. Kok rødbetene møre, sjekk underveis med en spiss kniv. Koketiden vil variere med størrelsen på betene. Små rødbeter kokes på 30 minutter, mens de største kan trenge opp mot 2 timer før de er møre igjennom.
  3. Skrell eller skrap av skallet og skjær rødbetene i små båter, skiver eller jevne biter.
  4. Visp sammen olivenolje og balsamico, smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
  5. Bland sammen rødbeter, dressing, finhakket sjalottløk og gressløk.
  6. La gjerne salaten «marinere» en halvtimes tid før servering.