Sylteagurk

God oppskrift på syltet agurk til to én liters glass. Det tar litt tid å lage dem, men prosessen er veldig enkel, og resultatet er knallgodt! Oppskriften kan fint brukes uten Atamon, det er så mye eddik og sukker i syltelaken, at den holder seg lenge uten konserveringsmiddel.
Sylteagurk

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Man sylter grønnsaker for at de skal holde seg lenger.

Slik gjør du

  1. La agurkene ligge en halvtime i kaldt saltvann slik at eventuell jord og sand løser seg opp. Bytt vann og børst agurkene rene med en myk børste. Skyll agurkene og skjær de i ca. 1 cm tykke skiver, litt på skrå.
  2. Skrell pepperroten og skjær den i tynne skiver. Legg agurkskivene på glass eller i krukke lagvis med pepperrot. Her kan man også gjerne bruke krondill når det er i sesong.
  3. Bland alle ingrediensene til laken, bortsett fra atamon. Kok opp laken. Hvis man ønsker å bruke Atamon, bland eventuelt konserveringsmiddelet i litt av den varme laken, og bland den så i resten.
  4. Hell laken kokende varm over agurkene. Dekk glass eller krukke med lokk eller papir med én gang. Oppbevar agurkene mørkt og kjølig. Agurkene er klare til å spises etter 2–3 uker.
Bland alle ingrediensene til laken, bortsett fra atamon. Kok opp laken. Hvis man ønsker å bruke Atamon, bland eventuelt konserveringsmiddelet i litt av den varme laken, og bland den så i resten.