Smaksrik vegetarburger

Lag en krydret og smaksrik vegetarburger med hjemmelagde pitabrød og grillet ratatouille. Oppskriften på pitabrød gir 8 stk så her får du noen ekstra som du kan putte i fryseren til neste gang. Dette er en kikertburger som gjør deg populær i vennegjengen.
Smaksrik vegetarburger

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

 1. Start med pitabrødene: Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i ca 3 minutter til det er godt blandet.
 2. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Deigen skal være glatt og smidig.
 3. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 8, da blir det passende størrelse til pitabrød.
 4. Elt deigen mellom hendene, lag fine små boller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå på brettet i å etterheve noe. Dryss på litt mel og press brødene ut til flate og fine pitabrød.
 5. Stekes på forvarmet pizzastein i en god og varm grill. Et par minutter på hver side, til da har fått farge og blåser seg opp. Kan ev stekes i stekeovn.
 6. Burgere: Finhakk chili, løken og soppen. Stek i en stekepanne på grillen med litt olje. Tilsett oregano og finhakket hvitløk og la det hele frese i pannen i 3 minutter. Ha dette i en hurtighakke og tilsett øvrige ingredienser. Grovhakk til en seig burgermasse og form dette til burgre. Pensle med litt olje, og grill på en stekeplate på grillen til de er gyldne på begge sider og gjennomvarme.
 7. Slik lager du ratatouille: Del squash og aubergine i skiver og salt dem med grovsalt i 10 minutter. Da trekker væsken ut og de blir grillet og ikke kokt i egen væske. Skyll raskt i vann og tørk av. Grill og pensle litt med grilloljen til de er gyldne og møre. Krydre med salt og pepper.
 8. Skrell løken og del den i ”båter”. Grilles møre på grillen. Pensle underveis med grillolje.
 9. Pensle papirkaen med litt matolje, grilles hardt til skallet er sort. Legg i en plastpose og la den avkjøle i 10 minutter. Nå kan du lett trekke av kjøttet og fjerne frøene. Del i ønskede biter.
 10. Finhakk hvitløken og fres den lett i en kjele, tilsett tomatboksen, pisk inn olivenolje og urter med en stavmikser, smak til med salt og pepper. Anrettes lagvis på tallerkenen og toppes med tomatsausen, eller du kan vende alt sammen og servere ved siden av.
 11. Ratatouillen kan gratineres med f.eks litt gruyere om du ønsker.
 12. Fenikkelsalat: Vask fenikkelen, høvle den i tynne skiver med en aspargesskreller eller på mandolin. Vend sammen med finhakket sjalottløk, gressløk og olivenolje, smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 13. Vend yoghurt og finsnittet basilikum sammen. Smak til med salt og pepper.
 14. Servér gjerne med søtpotetfries eller bakte poteter.