Kremet blomkålsuppe med kylling og spekeskinke

Næringsrik og smakfull suppe. Oppskrift på kyllingsuppe av blomkål og spinat, med spekeskinke.
Kremet blomkålsuppe med kylling og spekeskinke

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

Slik gjør du

  1. Næringsrik og smakfull suppe. Del gjerne blomkål og spinat i to supper og server dem som en duo. Ha gjerne grovt brød til. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen, kan også ersattes av søtpoteter.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Rens og skyll spinat. Del blomkål i små buketter og kok dem møre i vann, ca. 5 min.
  3. Skjær kyllingfilet i skiver, krydre med salt og pepper, legg kyllingskivene og spekeskinke hver for seg på et stekebrett. Stek i ovnen 180 °C til kyllingen er gjennomstekt og skinken sprø, ca. 8-10 min.
  4. Fres løk og hvitløk i olje, tilsett melk, fløte og kraft og kok opp. Tilsett spinat og blomkål, la koke ½ min. og kjør til puré i en blender. Smak til med muskat, salt og pepper. Anrett i skåler med kylling og skinke.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 60, protein 5g, karbohydrat 1g, fett 4g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
Næringsrik og smakfull suppe. Del gjerne blomkål og spinat i to supper og server dem som en duo. Ha gjerne grovt brød til. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen, kan også ersattes av søtpoteter.
Finhakk løk og hvitløk. Rens og skyll spinat. Del blomkål i små buketter og kok dem møre i vann, ca. 5 min.
Skjær kyllingfilet i skiver, krydre med salt og pepper, legg kyllingskivene og spekeskinke hver for seg på et stekebrett. Stek i ovnen 180 °C til kyllingen er gjennomstekt og skinken sprø, ca. 8-10 min.
Fres løk og hvitløk i olje, tilsett melk, fløte og kraft og kok opp. Tilsett spinat og blomkål, la koke ½ min. og kjør til puré i en blender. Smak til med muskat, salt og pepper. Anrett i skåler med kylling og skinke.
Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 60, protein 5g, karbohydrat 1g, fett 4g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.