Grillet auberginekompott

Når du griller auberginen på denne måten får kjøttet en utpreget røyksmak. Tilsett litt mer smør for en rundere smak hvis du ønsker det. Server kompotten som dipp med grillet brød eller som spennende tilbehør til lammekjøtt eller hvit fisk.
Grillet auberginekompott

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Legg hele auberginer på grillen eller i en varm jernpanne. Grill auberginene over middels høy varme til de blir helt myke over det hele, det tar ca. 1 time. Snu auberginene etter hvert som du ser de faller sammen. Er du usikker på om de er ferdige, kan du la dem ligge litt til.
  2. Del de grillede auberginene på langs og skrap ut alt kjøttet med en skje.
  3. Ha auberginekjøttet over i en bolle og visp inn smøret (bruk ev. en stavmikser). Gjør dette mens auberginen fortsatt er varm. Smak kompotten til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
  4. Drypp over litt olivenolje, litt ekstra sitron og litt hakket persille før servering.
Legg hele auberginer på grillen eller i en varm jernpanne. Grill auberginene over middels høy varme til de blir helt myke over det hele, det tar ca. 1 time. Snu auberginene etter hvert som du ser de faller sammen. Er du usikker på om de er ferdige, kan du la dem ligge litt til.
Del de grillede auberginene på langs og skrap ut alt kjøttet med en skje.
Ha auberginekjøttet over i en bolle og visp inn smøret (bruk ev. en stavmikser). Gjør dette mens auberginen fortsatt er varm. Smak kompotten til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.