Grillede paprika i olivenolje

Paprika får en god sødme når den grilles, og en rundere smak. Ha det som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller strimlet på bruschetta.
Grillede paprika i olivenolje

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Legg dem hele på grillen, i en grillpanne eller under grill i ovn, og grill til skinnet blir helt sort.
  2. Legg de grillede paprikaene over i en bolle, og dekk bollen med plastfolie, la paprikaen ligge slik til den har blitt litt avkjølt, ca. 10 minutter. Fjern skinn og kjerner, og del paprikakjøttet i grove strimler eller biter.
  3. Ha paprikaen over på et passende sylteglass og stikk ned et par timian- eller rosmarinstilker. Fyll på med mild olivenolje til paprikaen er dekkeet, og tilsett 1 ss sherryeller rødvinseddik. Oppbevar paprikaen i kjøleskap.
Legg dem hele på grillen, i en grillpanne eller under grill i ovn, og grill til skinnet blir helt sort.
Legg de grillede paprikaene over i en bolle, og dekk bollen med plastfolie, la paprikaen ligge slik til den har blitt litt avkjølt, ca. 10 minutter. Fjern skinn og kjerner, og del paprikakjøttet i grove strimler eller biter.
Ha paprikaen over på et passende sylteglass og stikk ned et par timian- eller rosmarinstilker. Fyll på med mild olivenolje til paprikaen er dekkeet, og tilsett 1 ss sherryeller rødvinseddik. Oppbevar paprikaen i kjøleskap.