Bakt gulrotsalat med druer og nøtter

Nydelig oppskrift på lun salat med gulrot, druer, nøtter og couscous. Serveres som vegetarrett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Bakt gulrotsalat med druer og nøtter

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 180 grader. Grovhakk pekannøttene. Del gulrøttene i to på langs (eventuelt større gulrøtter deles i staver).
  2. Legg de over i en liten langpanne, drypp over 1 ss olivenolje og dryss over litt salt. Tilsett druer, sett pannen i ovnen og bak i ca. 15 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og knapt møre.
  3. Rens og del sukkerertene. Gi dem et raskt opphold i fosskokende lettsaltet vann og avkjøl i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La sukkerertene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
  4. Visp sammen honning, balsamico, sitronsaft og olivenolje, og smak til dressingen med salt og pepper.
  5. Bland forsiktig sammen gulrøtter, druer, sukkererter, couscous, nøtter, ruccula og halvparten av dressingen. Dander salaten på et fat og drypp over resten av dressingen.
Varm ovnen til 180 grader. Grovhakk pekannøttene. Del gulrøttene i to på langs (eventuelt større gulrøtter deles i staver).
Legg de over i en liten langpanne, drypp over 1 ss olivenolje og dryss over litt salt. Tilsett druer, sett pannen i ovnen og bak i ca. 15 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og knapt møre.
Rens og del sukkerertene. Gi dem et raskt opphold i fosskokende lettsaltet vann og avkjøl i iskaldt
vann for å stoppe kokeprosessen. La sukkerertene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Visp sammen honning, balsamico, sitronsaft og olivenolje, og smak til dressingen med salt og pepper.
Bland forsiktig sammen gulrøtter, druer, sukkererter, couscous, nøtter, ruccula og halvparten av dressingen. Dander salaten på et fat og drypp over resten av dressingen.