Appelsinmarmelade av søte appelsiner

Hjemmelaget appelsinmarmelade passer perfekt til ostefatet sammen med brie og chévre, men smaker også fantastisk på brødskiva til frokost. Den bitre undertonen fra appelsinskallet gir fin kontrast til det søte. Smak gjerne til appelsinmarmeladen med kanel eller vaniljestang.
Appelsinmarmelade av søte appelsiner

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan også smakssette marmeladen med kanel eller vaniljestang. La i så fall krydderne få koke sammen med frukten i gryta. Bruk gjerne klementiner istedenfor appelsin, men da kan du doble antallet.

Slik gjør du

  1. Vask og skrubb appelsinene og sitronene godt i lunkent vann. Del frukten først i to på langs og deretter i tynne skiver på tvers.
  2. Ha fruktskiver og sukker i en stor gryte og hell på vann. Kok på svak varme under lokk i en time.
  3. Sjekk om marmeladen er stiv nok. Ha litt marmelade på en tallerken og se om den er tykk nok når den blir kald. Når appelsinene er stenfrie og søte, inneholder de mindre pektin.
  4. Hvis den ikke tykner nok, kan du røre ut 2 teskjeer gelatinpulver i litt lunkent vann og røre inn i marmeladen før den helles på glass.
  5. Hell marmeladen over på godt rengjorte syltetøyglass og sett på lokk med en gang. Marmeladen oppbevares mørkt og kjølig.
  6. Du kan også smakssette marmeladen med kanel eller vaniljestang. La i så fall krydderne få koke sammen med frukten i gryta.
Sjekk om marmeladen er stiv nok. Ha litt marmelade på en tallerken og se om den er tykk nok når den blir kald. Når appelsinene er stenfrie og søte, inneholder de mindre pektin.